risk management tool

Risk Management Tool

Hoe kan ik real-time up to date blijven van het Risico Profiel van mijn huidige klantenportefeuille / partners? Hoe zorg ik dat bij DSO-rating (Days Outstanding) optimaal blijft? Wanneer grijp ik in? En wanneer pas ik de koers van mijn bedrijf aan? Hoe kan ik dit risico onder controle houden?

Adequaat risicomanagement is de hoeksteen van elk duurzaam bedrijf.

Beperk en anticipeer risico’s met de Risk Management Tool van Eccentrade.

Risk management Tool

Als Risk Manager wil jij jouw bedrijf natuurlijk goed adviseren. Aan het einde van het jaar wil jij niet met een aantal debiteuren zitten die dan toch afgeschreven moeten worden. Veel beter is het om deze gedurende het jaar al te kunnen alloceren. Zodat jij als Risk Manager het bedrijf kan adviseren van de echte waarde van de cashflow.

Een ander scenario is dat jouw sales afdeling een mooie deal maakt met een klant die er tot dus ver goed voor staat. Diezelfde maand willen jullie je producten en diensten gaan leveren en wat blijkt, deze klant betaald opeens ontzettend slecht. Hiermee kan je dus niet alleen besparen op de te leverende producten en diensten, hiermee kan je ook rekening houden met het uitbetalen van de commissies voor de sales.

Up-to-date blijven is een van de meeste belangrijke aspecten op het gebied van risk management binnen uw bedrijf. Om duurzaam zaken te blijven doen op een lange termijn, is real-time monitoring een van de beste methodes om dit te doen.
Met deze Risk Management tool kan jij jouw klanten real-time monitoren op risico factors. Onze monitor is namelijk gekoppeld aan betaalervaringen met de grootste lokale leveranciers. Denk hier bijvoorbeeld aan technische groothandels, leasemaatschappijen en telefoonmaatschappijen. Mocht een bedrijf dus opeens zijn rekeningen te laat betalen, en dit gebeurt structureel, en bij verschillende leveranciers, krijg jij een melding en kan jij real-time acteren op de huidige situatie.

Eccentrade levert de data die u nodig heeft. Naast kredietscores en limieten levert Eccentrade met de Risk Management Tool financiƫle data gecombineerd met betaalgedrag. De risk management tool, linkt het betaalgedrag van een bedrijf over een bepaalde periode met verschillende gebeurtenissen. Het linken van deze factoren, verklaart de gedragsveranderingen en geeft meer informatie die nodig is om bepaalde strategische beslissingen te maken binnen uw bedrijf.

Totale controle met
kwalitatieve data.

De unieke combinatie van data en van het betaalbedrag van een specifiek bedrijf, gecombineerd met de context van jullie eigen specifieke gebeurtenissen, zorgen ervoor dat de cijfers echt beginnen te spreken. U krijgt echt inzage wat cijfers betekenen en hierdoor een vollediger beeld van die betreffende organisatie.

Eccentrade Risk Management Tool
RMT

Interesse in de Risk Management Tool?

Ontvang gratis meer informatie